Capçalera

QUÈ ÉS L'AGENDA 21 LOCAL?
L'AGENDA 21 LOCAL DEL MUNICIPI DE CANET DE MAR
DOCUMENTS
SISTEMA D’INDICADORS DE SOSTENIBILITAT
LA PARTICIPACIÓ CIUTADA EN EL PROCÉS D’AGENDA 21
PLA D'ACCIÓ PER A L'ENERGIA SOSTENIBLE DE CANET DE MAR

 


Diputació de Girona

 

 

 
PLA D'ACCIÓ PER A L'ENERGIA SOSTENIBLE DE
CANET DE MAR

 

El juliol de 2009 l’Ajuntament de Canet de Mar va signar el Pacte d’Alcaldes/esses. El Pacte consisteix en el compromís de les ciutats que s'hi adhereixen per aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle mitjançant la implantació de mesures a favor de l'eficiència energètica, els projectes d'energies renovables i la resta de actuacions relacionades amb l'energia que poden ser aplicades en diferents sectors d'activitat dels governs locals i regionals.

Fruit d’aquest Pacte, l’Ajuntament de Canet de Mar amb el suport de la Diputació de Barcelona, durant l’any 2010 va realitzar els treballs per a l’elaboració del Pla d’acció per a l'energia sostenible (PAES) de Canet de Mar. En aquest Pla es defineixen les actuacions municipals a realitzar amb la finalitat de superar els objectius establerts per la Unió Europea per a l'any 2020, reduint les emissions de CO2 com a mínim un 20%.

En el cas de Canet de Mar, els treballs de redacció de l’Agenda 21 van coincidir temporalment amb l’elaboració del Pla d'acció per a l'energia sostenible, i per tant es van buscar les màximes sinèrgies entre els dos processos durant la fase d’elaboració i també durant l’execució de les actuacions que es van proposar.

En relació amb l’anterior, i considerant que l’Agenda 21 és el document en el que es defineixen les actuacions necessàries per avançar cap al desenvolupament sostenible del municipi, cal destacar que és el paraigües sota el qual s’integren totes les estratègies a desenvolupar al municipi. Així s’incorporaren a l’Agenda 21 de Canet de Mar les accions en què s'estructura el Pla d'acció per a l'energia sostenible.

Podeu baixar-vos els documents del PAES i ampliar la informació sobre l’energia i la lluita contra el canvi climàtic a l’apartat específic de la web municipal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
lavola